КЗССР "Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа "

вівторок, 28 січня 2020 р.

Мовно-літературна освіта в НУШ

Семінар "Мовно-літературна освіта в Новій українській школі: від знань до компетентностей". Відверта розмова про нове покоління в епоху цифрових технологій, про роль учителя в сучасному навчально-виховному процесі.
Заслужений вчитель України Руслан Шаламов виголосив доповідь «Компетентнісне навчання – ключ до розвитку критичного мислення», у якій окреслив базові навички, необхідні сучасному суспільству: комплексне розв’язання проблем, критичне мислення, креативність, уміння керувати та взаємодіяти з людьми, володіння емоційним інтелектом, уміння формувати власну думку та приймати рішення, а також гнучкість розуму та мобільність. Відтак, головне завдання нової української школи полягає не тільки втому, аби учні опанували певні галузі знань, але й змогли володіти вищезгаданими навичками.
Олеся Калинич, авторка методичних і практичних матеріалів для підготовки до ЗНО з української мови та літератури, переможниця конкурсу "Учитель року-2015", у своєму виступі торкнулася питання емоційного вигорання вчителя та понять «асимптота майстерності» і «джерело принади й розчарування» у роботі вчителя.
Юрій Ковбасенко, завідувач кафедри світової літератури Гуманітарного інституту Київського університету ім. Б. Грінченка, спонукав присутніх колег подискутувати про покоління «А» та прогностичний дискурс в освітній та соціокультурній сферах.










                                           







                                  





Немає коментарів:

Дописати коментар