КЗССР "Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа "

вівторок, 25 серпня 2020 р.

Гимба

Гора Гимба є однією із найвищих на гірському масиві Полонина Боржава.
Висота над рівнем моря – 1 491 м.
За формою нагадує вигнутий купол з вигнутим півмісяцем.
Українські Карпати – це діадема прикрашена багатьма цінностями-вершинами. Одне із найкрасивіших місць Карпат – вершина Гимба (чи Гемба). Знаходиться в Закарпатській області, географічно це межа Свалявського та Міжгірського районів. Ця вершина вражає мандрівників своїми велетенськими розмірами, привабливими панорами та красою від споглядання якої забуваєш про усе на світі.








Сюди варто приїжджати також заради того, щоб прогулятися босоніж трав'яними килимками просторих карпатських полонин, спробувати справжньої власноруч приготованої на багатті грибної юшки, попити чаю на ганку ,споглядаючи захід сонця…

Вражає й саме підніжжя Гимби. Тут усе вкрите смарагдовими лісами. Поступово, долаючи метр за метром, виходиш на карпатські полонини. Тут душа відпочиває, а за спиною виростають крила… 









На вершині охоплює відчуття того, що стоїш у центрі світу, а довколишні вершини та смереки – свідки твого духовного перетворення.






Тут душа відпочиває, а за спиною виростають крила… Саме тут розумієш чому карпатське повітря вирішили продавати як сувенір. На маківці гори воно настільки чисте, що цю первозданність важко описати словами.


                                                  


                                                     


Немає коментарів:

Дописати коментар