КЗССР "Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа "

середа, 28 жовтня 2020 р.

 Баняк, ринка, миска і тареля в креденсі.Зупа з ляним тістом, росіл з клюсками, поливка, холодник і клеїк, налиті кохлею в таріль. Закришка, запражка і засмажка.Салатка в салятерці. Зеленина, мізерія і зеленець.Карманадлі і шницлі, засмажені на пательні.Ґуґлі з сосом, в ронделику. Вуджений шпондерок, печений заєць, надівана гречкою печена качка.Кишка з біґосом, бараболянка і мандибурчаник.Терті пляцки з мачанкою.Зглевілий сир і прітене молоко. Кисляк у слоїку. Студенець і цвіклі.Парені, накипляки і будині.Яськи, шпарагівка, каляфйори, з засмаженою тертою булкою. Шпараґи, селєра, пора, тримбулька і надівана калярепа.Риж, грисік, кулеша, логаза і пенцак.Макаран, лазанки з капустою, стиранка на молоці, і клюски зі шкварками.Палюшки, книдлі і ліниві пироги.Пляцок з румбарбару в бритванці, цвібаки, перекладанці, андрути, мармоляди, конфітури і галярети в спіжарці. Макова роляда, завиванець,струцля і медівник. Цибулячки з маком. Птисі і бішкопти. Пампушки з рожою. Пляцушки.Ябчанка, яблучка в шляфрочках і печений риж з ябками.Ґоґодзи, афини, гечі-печі, фіґи, дактилі і міґдали.Морелі, трускавки, морви, піґви, цитрини і помаранчі.Паприка, коляндра і бібкове листя. Цинамон і гвоздики, товчені в моздірі.Кава з чоколядою в філіжанці. Марципани.Карафка, келішок і канапка.

Не біймось заглядати у словник...🙂
Ось тут текстик з тлумаченнями - http://panistefa.com/leksykon/

Немає коментарів:

Дописати коментар